Telefonos ügyfélszolgálat: +36203268515 | Ha tetszik az Babarajz, nézd meg a többi termékünket is: az Égboltképet,vagy a Voiceprintet!

Tíz különleges ajándék újdonsült kismamáknak

Mi lehetne nemesebb gesztus, mint az újdonsült édesanyák kedvébe járni? Legyen szó születésnapról, babalátogatásról, vagy akár egy spontán meglepetésről, kevesen érdemlik meg jobban a kényeztetést, mint a kismamák. 

A szülés utáni időszak ugyanis szinte kizárólag a kisbabákról szól, akik a szülők minden figyelmét, odaadását és szeretetét igénylik. Ilyenkor kevesebb idő és energia jut egymásra és magunkra, pedig fontos, hogy az anyukák ne csak adjanak örömöt, hanem kapjanak is. Az ajándékvásárlás közben ezen érdemes elgondolkodni, és olyan ajándékot beszerezni, amit őszinte mosollyal fogad majd az, aki kapja. 

Összeszedtünk tehát 10 igazán különleges és szívmelengető ajándékötletet, amivel biztosan megörvendeztethetjük az újdonsült anyukákat!

1. Anya-baba köntös

Egy kényelmes köntös a kismamák ruhatárának legfontosabb darabjává válhat, főleg az első hetekben. Egy pihe-puha köpeny, amit gyorsan magára tud kapni az éjszaka közepén, ha felsír a baba, nagyon praktikus választás. S miért is ne legyen rögtön kettő belőle? Így az anyuka és kisbabája stílusosan pizsipartizhat otthon, sőt, az apukának is be lehet szerezni egyet, ő se maradjon ki a mókából! 

2. Égboltkép

Ha egy igazán megható ajándékot keresünk, ebben a kategóriában az Égboltkép viszi a prímet. A gyermek születése meghatározó és sorsfordító pillanat, amit most már megörökíthetünk csillagos formában. Az csillagtérkép készítésekor be lehet állítani a pontos időt és helyszínt, sőt, személyre szóló üzenetet is lehet írni hozzá. Tökéletes ajándék újdonsült anyukáknak, ami kifinomult dizájnjával és eleganciájával az otthon igazi díszévé válhat!

Forrás: Instagram / @anyatej

3. Szoptatós párna

Határozottan valljuk, hogy minden szoptatós kismamának szüksége van egy ilyen párnára, ugyanis teljesen megváltoztathatja a szoptatás élményét. Alátámasztja a babát s ezáltal csökkenti, a karokra helyezkedő súlyt, segít megtalálni a kényelmes testtartást, sőt, van olyan, aminek zsebe is van! Egy szó mint száz, ez egy igazán figyelmes ajándék, amiért garantáltan hálás lesz az újdonsült anyuka. 

4. Anyatej ékszer

Ha az anyuka közeli barátunk vagy családtagunk, biztosan értékelne egy ilyen intim és szeretetteljes ajándékot. Az anyatej ékszer egy pár cseppnyi anyatejet magába foglaló kézzel készített medál, ami megörökíti és megőrzi a szoptatás különleges emlékét. Egyedi és ízléses ékszer, amit nyakláncként a szíve fölött viselhet, de van belőle gyűrű, karkötő és fülbevaló is. A Miu Anyatej ékszer ajándékkártyát is kínál, amivel az anyuka maga tudja kiválasztani az ajándékát.

5. Anyakosár

Ha szimplán csak kedveskedni akarunk az újdonsült anyukának, nem kell semmi bonyolult dologra gondolni. Állítsunk össze neki egy kényeztető anyakosarat olyan ajándékokkal, amik segítenek az anyuka komfortérzékét növelni. Rakhatunk bele illatos gyertyát, teát vagy akár praktikusabb termékeket, mint az alvómaszk vagy száraz sampon, amik jól jönnek ebben a mozgalmas időszakban. 

6. Újszülött fotózás

Ennek a listának a címe lehetne akár „adjunk emléket ajándékba!”, s mi más őriz meg egy szép pillanatot, ha nem a fénykép. Az újszülött fotózás különleges meglepetés lehet, ami megörökíti az első pár hét vagy hónap csodáját. Sok fotós vállal akár otthon, meghitt környezetben is fotózást. Ha az anyuka közel áll hozzánk, puhatoljuk ki, mennyire örülne egy ilyen ajándéknak.

7. Lenyomat készítő

A baba érkezése utáni első néhány örömteli, mozgalmas és néha stresszes hónap gyorsan elrepül, s végül csak nosztalgiával tekintünk vissza erre az időszakra. Egy végtelenül aranyos és kreatív emlékeztető a lenyomat készítő szett, amivel kisbabák pirinyó kezének és talpacskájának a lenyomatát lehet megformálni. Otthon elkészíthető, van gipszes és festékes verzió, és bekeretezve kedves kis dekoráció válik belőle a gyerekszoba falán. 

8. Babaszoba dekor

A babavárás egyik legizgalmasabb része a babaszoba berendezése. Sok leendő anyuka nagy lelkesedéssel veti bele magát a tervezésbe és vásárlásba, de ha van egy kis szerencsénk, marad hely ajándék dekorációnak. Több mutatós dekortermék is van a piacon, az egyik legkedvesebb a névfelirat, ami a kisbaba nevének betűiből álló, falra kitehető díszecske, biztos sikert arat az anyukánál!

9. Kényeztetés

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni az élmény-ajándékok előnyeit, hisz a kikapcsolódás sokszor már luxusnak számít az elfoglalt mindennapokban. A kismamáknak különösen figyelmes meglepetés lehet például egy ajándékutalvány, legyen szó pedikűr-manikűrről, masszázsról vagy akár kismama jógaanfolyamról. Szuper lehetőség, hogy egy picit kimozduljanak otthonról, ellazuljanak és feltöltődjenek!

10. Emlékdoboz 

A DIY kedvelőinek ajánljuk ezt az ötletet, ugyanis az emlékdoboz összeállításához jól jön a kézügyesség. Ez a doboz egyfajta időkapszulaként működik, amibe a csecsemő születését megörökítő tárgyak kerülnek bele (fénykép, ultrahangkép, kórházi szalag, első hajtincs). Kell hozzá egy fadoboz és borítékok, amiket saját kezűleg címkézhetünk fel és dekorálhatunk ki. Igazán egyedi és szívmelengető ajándék, aminek a felcseperedő gyermek is nagyon fog majd örülni!

+1 Babarajz

Úgy nő, mintha húznák – szokás mondani, és ez alól a csecsemők se kivételek. Akik már voltak szülők, tanúsíthatják, hogy a csöppség már az első pár hétben is szépen el kezd gyarapodni. A babarajz az újszülött születési méretét illusztrálja, centiméterre pontosan. Így mindig lesz egy emlék arról, milyen pici is volt születéskor a gyermek. Letisztult és minimalista stílusának köszönhetően pedig az otthonuk ideális díszévé válhat!